Επίσκεψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου και στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων πραγματοποίησε προ ημερών κλιμάκιο της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την υποψήφια βουλευτή Εύη Ταλαδιανού, το Γιώργο Αναγνώστου, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, και το Γιώργο Γούλα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας.
Στη συναντήσεις εκφράστηκε η αγανάκτηση για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά και η απαίτηση να μη συγκαλυφθεί πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» ο πραγματικός ένοχος, που δεν είναι άλλος από την πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων της Ευρωπαικής Ένωσης, που πιστά και διαχρονικά υλοποίησαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Στο ΚΕΠ η συζήτηση εστιάστηκε στο γεγονός ότι η υπηρεσία είναι σημείο αναφοράς για τους πολίτες και εξυπηρετεί όλες τις κοινωνικές ομάδες της Σκοπέλου, ενώ όλο και περισσότερες αρμοδιότητες μεταφέρονται χωρίς εκπαίδευση των υπαλλήλων και απροειδοποίητα στις υπηρεσίες, παρότι αυτές είναι υποστελεχωμένες. Χαρακτηριστική ήταν η φράση εργαζόμενης «δεν μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε», καθώς με ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών η υπηρεσία έχει μόνο το 50% των θέσεων καλυμμένες (2 από 4) για τη Σκόπελο και τη Γλώσσα. Μάλιστα, εντελώς αναιτιολόγητα «κόπηκε» από τη σημερινή ηγεσία του Δήμου μία εγκεκριμένη θέση, ζήτημα που έχουν αναδείξει με ερωτήσεις και παρεμβάσεις οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχουν πάρει σαφή απάντηση μέχρι τώρα. Επίσης σχολιάστηκε το γεγονός ότι δίνονται κονδύλια για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι, που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς για πολίτες και εργαζόμενους στην περίοδο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και οι υπερωρίες που έκαναν οι υπάλληλοι συμβάλλοντας αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.
Από την πλευρά της, η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι προσλήψεις είναι σε περιορισμό για να πιαστούν τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, που τελικά καταλήγουν στις τσέπες των «επενδυτών» του «ψηφιακού μετασχηματισμού» και της «πράσινης ανάπτυξης», ενώ για την εκταμίευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα ζητηθούν νέες θυσίες από το λαό. Αναφορά έγινε και στην ακρίβεια που τσακίζει και τους εργαζόμενους στους Δήμους, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη μισθολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με καθηλωμένους τους μισθούς, ενώ το νέο μισθολόγιο που εξήγγειλε θα συνοδεύεται από πιο βαθιά εντατικοποίηση. Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού και στην εκλογική μάχη, για να βγεί ο λαός πιο δυνατός την επόμενη ημέρα.
-Ανάλογα ήταν και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη συνάντηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), που εξυπηρετεί για πολλά οικονομικά ζητήματα τους Σκοπελίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Στη συζήτηση που έγινε, από την πλευρά της Εύης Ταλαδιανού και των στελεχών του Κόμματος επισημάνθηκε ότι το ΓΕΦ παρέμεινε χάρη και στην πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στα σωματεία, με σημαντικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αποψίλωση του νησιού από δημόσιες υπηρεσίες στα χρόνια της εφαρμογής του πρώτου και δεύτερου μνημονίου που εφάρμοσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των δορυφόρων τους και ξέπλυνε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζοντας μαζί τους το 3ο Μνημόνιο. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το ΚΚΕ αποτελεί ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!».



Source link

Από skopelostv