25 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ανοικτή η γέφυρα Σερβίων για οχήματα κάτω των 3,5 τόνωνΔεν κλείνει η γέφυρα Σερβίων, προς το παρόν, για τα οχήματα κάτω των 3.5 τόνων, ενώ παραμένουν οι απαγορεύσεις διέλευσης των οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, οχήματα που θα κινούνται από εναλλακτικές διαδρομές.

Τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού οι επιστήμονες θα παρακολουθούν το φαινόμενο εξέλιξης των ρωγματώσεων στη γέφυρα, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη πιθανότατα τη Δευτέρα με την ανάλυση όλων των νέων δεδομένων που θα υπάρχουν.

Στη σύσκεψη, υπήρχε έντονη ανησυχία από διάφορους υπηρεσιακούς φορείς. Φάνηκε ότι ότι η εισήγηση για κλείσιμο της γέφυρας όσο διαρκούν οι εργασίες έπεσε στο τραπέζι έντονα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεχτό προς το παρών. 

Έντονη ανησυχία είναι των φορέων, δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούσαν για τις οικονομικές κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις για την περιοχή.

Ερωτηθείς σχετικά ο Αθανάσιος Βούρας, Προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων – Επιβλέπων Μηχανικός της Γέφυρας, για το τι άλλαξε τις αρχικές εισηγήσεις των αρμοδίων που έδειχναν οριστικό κλείσιμο το πρωί και τώρα η κατάσταση παραμένει η ίδια, απάντησε:

«Οι νομικά υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα είναι καλό να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν θέλουν να βάλουν πλάτη στο να γίνει αυτό το μεγάλο άλμα. Δεν θέλουν να βάλουν πλάνη ένα μήνα, θεωρούν ότι θα καταστραφούν αν αυξηθεί το κόστος λειτουργίας, και ως εκ τούτου κάποιοι πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους. Εγώ θα προτιμούσα για να κοιμάμαι ήσυχος και για να κοιμούνται ήσυχοι και οι υπόλοιποι, να την κλείσουμε. Οι περισσότεροι από αυτούς που περνούν από τη γέφυρα δεν σέβονται τους όρους κυκλοφορίας. Εγώ ως επιβλέπων του έργου λέω ότι οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο».

Η δήλωση του επιβλέποντα μηχανικού Αθανάσιου Βούρα

 

 

Ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης απαντώντας σχετικά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για την εισήγηση των μηχανικών να κλείσει η γέφυρα και αν επικράτησαν οι ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας απάντησε:

 

«Έχει προκύψει πολύ σοβαρό τεχνικό ζήτημα, λέγοντας ότι είναι στον πυρήνα εργασιών αποκατάστασης του προβλήματος και αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών για την περαιτέρω ενίσχυση και αποκατάσταση των εργασιών στη γέφυρα και ταυτόχρονα παρακολουθούμε με ειδικά όργανα μέτρησης για την απόφαση που πρέπει να ληφθεί κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης και υπόδειξης για την όποια απόφαση περαιτέρω των περιοριστικών μέτρων. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση οριστικού κλεισίματος και αυτό είναι απόφαση της διεύθυνσης των τεχνικών υπηρεσιών της έδρας. Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, εφόσον υπάρχει η υπόδειξη ότι υπάρχει ο κίνδυνος, περιμένω την επιστημονική τεκμηρίωση».

Η δήλωση του Περιφερειάρχη μετά το τέλος της σύσκεψης:

 

 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 Source link

Facebook