26 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δήμαρχος Τεμπών: Μαθητές πήγαιναν σχολείο με τρένο – Αποκαταστάθηκαν τέσσερα δρομολόγια της Hellenic Train


Με το ΚΤΕΛ Λάρισας πηγαίνουν στο σχολείο μαθητές του Λυκείου Πυργετού και θα επιστρέφουν με το δρομολόγιο της Hellenic Train που μόλις χθες αποκαταστάθηκε. Η προσωρινή αυτή λύση βρέθηκε μόλις χθες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, εξηγώντας ότι από την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, οι μαθητές που κατοικούν στο δήμο Αγιάς και φοιτούν στο Λύκειο Πυργετού, μεταφέρονται με αυτοκίνητα γονέων σε μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων και μάλιστα μέσα από την «επικίνδυνη κοιλάδα».

Με τέσσερα δρομολόγια της Hellenic Train στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη – Λάρισα κι άλλα τέσσερα από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινά κάποια ομαλοποίηση, σύμφωνα με το δήμαρχο. Το τρένο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μέσo μεταφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, είπε ο Γιώργος Μανώλης επισημαίνοντας ότι σε κάθε καφενείο και χωριό ακούγεται πλέον η φράση θα επιλέγουμε τα τελευταία βαγόνια.

«Καταλαβαίνεται για ποιο λόγο», είπε ο δήμαρχος, για να προσθέσει ότι η φερεγγυότητα πρέπει ξανά να αποκατασταθεί όπως και η αίσθηση ότι είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος.

«Το δυστύχημα μας στιγμάτισε όλους και σαν τοπική κοινωνία και σαν χώρα», θέλησε επίσης να επισημάνει ο δήμαρχος Τεμπών.

Πηγή: ΕΡΤ

Source link

Facebook