29 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα


Μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φορείς, σωματεία, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες  συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία απαιτώντας να αποδοθούν άμεσα και σε βάθος οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα, όπως, «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω από τη ζωή».

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

Μεταξύ των αιτημάτων, όπως αυτά συζητήθηκαν στην τελευταία σύσκεψη σωματείων και φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο είναι:

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν σ΄αυτή την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες

-Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η αυτοδιοίκηση, η φωτοσήμανση, το ETCS κ.α.

– Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Αντικατάσταση όλων των συρμών μεγάλης παλαιότητας με νέους σύγχρονους κι ασφαλείς.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές όπως στη πόλη των Σοφάδων. Εξασφάλιση φυλάκων διαβάσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις διαβάσεις.

-Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Άμεση ανέγερση του ΚΥ Μουζακίου.

– Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην ζήσουμε ξανά ΙΑΝΟ. Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Λέμε όχι στην «απελευθέρωση» στην εμπορευματοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

-Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

– Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

– Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων όπου αυτά κρίθηκαν ακατάλληλα, όπως στο Παλαμά και Κοσκινά και συντήρηση των υπαρχουσών και ανέγερση νέων εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών.

Δεύτερη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο πραγματοποίησε το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, για υγεία, ζωή, ελευθερία, ακολουθώντας στο τέλος της συγκέντρωσης σε κοινή πορεία.

Source link

Facebook