29 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Τέμπη: Σε εξέλιξη η έρευνα – Την Παρασκευή στα δικαστήρια οι σταθμάρχες της μοιραίας βάρδιας


Την Παρασκευή θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης, να αποχώρησαν από τη δουλειά τους νωρίτερα από τις 23.00, δηλαδή από όταν έληγε η βάρδια, ο ένας στις 22.10 και ο άλλος στις 22.20, όπως και ο επιθεωρητή κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο και βεβαίως θεωρείται πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο των αρχών βρίσκεται το χαρτί με τις βάρδιες στο οποίο φέρεται με διορθωτικό υγρό κάποιοι να άλλαξαν τις ώρες αποχώρησης από το σταθμαρχείο. Έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο έγινε από τους δύο σταθμάρχες ή από κάποιον άλλον.

Τέμπη: Σε εξέλιξη η έρευνα – Την Παρασκευή στα δικαστήρια οι σταθμάρχες της μοιραίας βάρδιας

Οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται σε έξέλιξη καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα, παραδείγματος χάρη ποια είναι η επιτροπή που αξιολόγησε τον 59χρονο σταθμάρχη και με ποια κριτήρια, ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια της διέλευσης των τρένων. ως προς τις ώρες.

Ρεπορτάζ Μίνα Μαυρογιάννη

Source link

Facebook