25 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

“Αποχαιρέτα την τη Στουτγάρδη, Αστυάνακτα” την Κυριακή στη Λάρισα


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας ΠΟ.ΚΕ.Λ και το Βιλιοπωλείο Καλτσάς παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Αγλαΐας Μπλιούμη, «Αποχαιρέτα την τη Στουτγάρδη, Αστυάνακτα», την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας (Καραθάνου 33, Λάρισα).

“Αποχαιρέτα την τη Στουτγάρδη, Αστυάνακτα” την Κυριακή στη Λάρισα

Ένα μυθιστόρημα για την ευρωπαϊκή ταυτότητα των Ελλήνων μέσα από την ματιά ενός παιδιού δεύτερης γενιάς μεταναστών στη Γερμανία. “Τι είναι η ελληνικότητα” και “ποια χαρακτηριστικά μας κάνουν Έλληνες;” είναι τα κεντρικά ερωτήματα που στηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση της ελληνικής ταυτότητας με διασπορικούς όρους. Μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες καυτηριάζονται τα εκπαιδευτικά συστήματα σε Γερμανία και Ελλάδα, ο ρατσισμός της καθημερινότητας, ο σχολικός εκφοβισμός.

Και μέσα σε όλα αυτά αφηγήσεις από την Θεσσαλία και την Κρανιά-Ελασσόνας, ενδεικτικές του μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Η Αγλαΐα Μπλιούμη γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας από Έλληνες γονείς μετανάστες και κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας. Υπηρετεί ως μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Για τη συγγραφέα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ για το μυθιστόρημα η φιλόλογος Αθηνά Καραλοπούλου.

Ακολουθεί η ανάγνωση αποσπασμάτων από τους Αργύρη Γιουρούκη, εκπαιδευτικό-ποιητή, Ευαγγελία Γούπου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, και τη συγγραφέα.

Source link

Facebook