29 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου στη Βαμβακού Φαρσάλων


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό σχολείο και  Νηπιαγωγείο στη Βαμβακού Φαρσάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 472.940 ευρώ, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Συγχρονίζουμε τις κτιριακές υποδομές του δημοτικού  και  του νηπιαγωγείου στη Βαμβακού, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και της εποχής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στην περιοχή των Φαρσάλων χρηματοδοτούμε συνολικά πέντε  ενεργειακές αναβαθμίσεις που οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων, σε δραστική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους και σε εξοικονόμηση χρηματικών πόρων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται σε  Κατηγορία Α+.

Source link

Facebook