26 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πρεμιέρα απόψε για τις “γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα” από την Πειραματική Σκηνή του Θ.Θ


Η Πειραματική Σκηνή του «Θεσσαλικού Θεάτρου», πάντα τολμηρή και ρηξικέλευθη, παρουσιάζει μια παράσταση εμπνευσμένη από τη θεσσαλική λαογραφία σε μια σκηνική φόρμα σύγχρονη, που μας επανασυστήνει αλλιώς, αυτό το υλικό.

Η παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας», σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Κωσταντίνου Ντέλλα, αποτελεί μια work in progress σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείος μυστικός κώδικας της περιοχής της Θεσσαλίας.
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας – Γιώργος Περλέρος, Γιάννης Σανιδάς.

Πρεμιέρα απόψε για τις “γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα” από την Πειραματική Σκηνή του Θ.Θ

Οπως επεσήμανε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Ρίτα Απρίλη πρόκειται για “ένα έργο εμπνευσμένο από τη θεσσαλική λαογραφία και τη θέση της γυναίκας στη σκιά της ανδρικής κυριαρχιας…”

Τολμηρό χαρακτήρισε το έργο η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ Κυριακή Σπανού καθώς “για πρώτη φορά ανεβάζει στη σκηνή πρωτογενές υλικό από τη θεσσαλική λαογραφία…”

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο “Κωστας Τσιάνος”

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ., Πέμπτη και Κυριακή στις 7 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων τις ημέρες των παραστάσεων στο 2410-533.417, 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Source link

Facebook