25 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή των ιταλικών δυνάμεων διακλαδικών επιχειρήσεωνΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 19:59

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή των ιταλικών δυνάμεων διακλαδικών επιχειρήσεων

Συνάντηση με τον διοικητή των ιταλικών δυνάμεων Διακλαδικών Επιχειρήσεων αντιστράτηγο Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ιταλία.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε εποικοδομητική και αυτή τη συνάντηση του (σ.σ. έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογο του και την Ελληνίδα πρέσβη), «καθώς συζητήσαμε για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας ιδιαίτερα στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF), ενώ τέθηκε ως στόχος η επαύξηση των ασκήσεων καθώς και των επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων». Περαιτέρω αναφέρθηκαν στις προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της υποναύαρχο Στέφανο Τουρτσέτο και όπως έγραψε σχετικά «συζητήσαμε, τόσο για την υποστήριξη, όσο και για τη σπουδαιότητα της επιχείρησης, την άψογη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Εγκάρδια υπήρξε και η συνάντηση με τα στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στο στρατηγείο», καταλήγει στην ανάρτηση του.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 19:59Source link

Facebook