30 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

ΣΤΥΕ: Τραγικές ελλείψεις και ανεπάρκεια μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς


Μετά τον τραυματισμό του 48χρονου σε εργοστάσιο της Λάρισας, ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος του Ν. Λάρισας με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι αυξάνεται ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων και την ανεπάρκεια μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς. Για το λόγο αυτό διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τώρα!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΤΥΕ Ν. Λάρισας έχει ως εξής:
“Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 48χρονος προσπάθησε να ξεμπλοκάρει ένα μηχάνημα που είχε «κολλήσει» και χτύπησε στο κεφάλι από ένα λοστό που χρησιμοποίησε για να επιλύσει το πρόβλημα.
Το ατύχημα αυτό μεγαλώνει το μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας. Είναι μια απόδειξη ότι όποιος εργάτης γυρνά αρτιμελής στο σπίτι του είναι καθαρά από τύχη.
Η εντατικοποίηση της εργασίας η πίεση να συνεχίζεται απρόσκοπτα η παραγωγή σε βάρος της υγείας μας οι τραγικές ελλείψεις και η , ανεπάρκεια μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς η , υποστελέχωση και απαξίωση από το κράτος των ελεγκτικών μηχανισμών είναι οι αιτίες της τεράστιας αύξησης των εργατικών στην χώρα μας , ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη προ ημερών μας κάνει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια στην εργασία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!!!”.

Source link

Facebook