Ο Δήμος Σκοπέλου, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του,  αποδέκτης πληροφορίας για θανάτωση αδέσποτων γατιών στην περιοχή του Λουτρακίου,  καταδικάζει κάθε κακόβουλη ενέργεια που αποσκοπεί στην θανάτωση ζώων αλλά και θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή αδέσποτων όσο και δεσποζόμενων ζώων, καθώς και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες.

Τέτοιες ενέργειες, σημειώνεται στην ανακοίνωση προκαλούν τον αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών.

Ο Δήμος ενημερώνει ότι η θανάτωση των ζώων είναι αξιόποινη πράξη , η οποία, βάσει του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α΄/2021), άρθρο 34 – Ποινικές Κυρώσεις και 35 – Διοικητικές κυρώσεις  (διάταξη 24 παρ. 1 περ. β’ και παρ.2), τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή ύψους 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Η συγκεκριμένη πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο, έχει το δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες, διωκτικές αρχές.

Παρακαλούνται από τον Δήμο Σκοπέλου οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί στους περιπάτους τους και να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές οτιδήποτε πέσει σχετικό στην αντίληψή τους.

 



Source link

Από skopelostv