To Κέντρο Κοινότητας και ο Δήμος Σκοπέλου, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, πραγματοποίησαν 4μερη παρέμβαση πρόληψης και ενημέρωσης για τις νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις, από τις 19/03/23 έως τις 22/03/23.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα του νησιού, ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς (Δήμος Σκοπέλου, Κοινότητα Γλώσσας, Λιμεναρχείο Σκοπέλου, Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, Περιφερειακό Ιατρείο Γλώσσας, Βοήθεια στο Σπίτι Γλώσσας,  Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκοπέλου, ΚΕΠ Σκοπέλου, ΚΕΠ Γλώσσας, κ.λπ.) για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας, αλλά και του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διανομή ενημερωτικού υλικού και αφισοκόλληση στο νησί, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων» στην αίθουσα “Ορφέας” στη Σκόπελο.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ευχαριστεί με ανακοίνωσή της θερμά τον Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Σταμάτη Περίσση, για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του, το  Κέντρο Κοινότητας για την αμέριστη υποστήριξή του καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, καθώς και όλους τους φορείς του νησιού και τη σχολική κοινότητα για την άψογη συνεργασία.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και έχει έδρα τη Λάρισα. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ουσίες, στις οικογένειές τους αλλά και σε ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν για ζητήματα σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 



Source link

Από skopelostv