8 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αναπτυξιακή Καρδίτσας: Εστίαση σε “έξυπνες” δράσεις συνεργασιών με κοινωνικό αποτύπωμα


Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027 από την ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και υπό το συντονισμό της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ρογγανάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς και δομές του Κοινωνικού τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η κ. Ρογγανάκη τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν και να στηριχθούν ‘’έξυπνες’’ δράσεις συνεργασίας μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και συλλογικών φορέων που να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα και να απευθύνονται προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι απομακρυσμένων ορεινών περιοχών, τα ΑμεΑ κ.α. Αναδείχτηκε μετά από εποικοδομητική συζήτηση, η ανάγκη των φορέων – δομών για  εκπαίδευση, η βούληση για δικτύωση αλλά και η ανάγκη ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού. Εκφράστηκε το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον φορέων για συμμετοχή σε προτεινόμενες ‘’έξυπνες’’ δράσεις (φροντίδας ηλικιωμένων, μεταφοράς – εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις) με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής στη σχετική διαδικτυακή φόρμα της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ρογγανάκη Λία, Νούσιος Κων. και Αναγνωστόπουλος Δημ, ο Αντιδήμαρχος ειδικών πληθυσμιακών ομάδων & αλληλεγγύης Δ. Καρδίτσας κ. Μπούτας Βασ. και εκπρόσωποι φορέων και δομών του κοινωνικού τομέα όπως: το Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες”, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τ.Τ. Καρδίτσας), το Νομαρχιακό σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών ΑμεΑ, ο Σύλλογος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας, ο Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια – Φλόγα Καρδίτσας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καρδίτσας, ο σύλλογος ACT FOR KARDITSA “ΔΡΑΣΗ”, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ήλιος» και «Όλοι Μαζί» και η εταιρία παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε ΑμεΑ «JOIN US».

Source link

Facebook