10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βραβείο στο Δήμο Λαρισαίων για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανακύκλωσης ιματισμού


Βραβείο συμμετοχής παρέδωσε στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Παναγιώτη Νταή ο υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης ειδών ιματισμού EastWest Αλέξανδρος Τσούτσος, για τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη δράση Και εγώ νοιάζομαι… ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων το Νοέμβριο του 2022.

Τη δράση οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και οι μαθητές απέδειξαν έμπρακτα ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στο Δήμο είδη πρώτης ανάγκης που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Κατά την εβδομάδα της δράσης, τα σχολεία που συμμετείχαν συγκέντρωσαν 3,6 τόνους ειδών ρουχισμού που οδηγήθηκαν σε ανακύκλωση από την συνεργαζόμενη με το Δήμο εταιρεία EastWest.

Ο Δήμος Λαρισαίων δηλώνει πάντα παρών σε περιβαλλοντικές δράσεις και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αυξήσει τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, κάτι που αποτελεί στόχο λόγω περιβαλλοντικής συνείδησης και ταυτόχρονα θεσμική του υποχρέωση.

Ο αριθμός των κάδων ανακύκλωσης στην πόλη έχει φτάσει τους 121 και αυτές τις ημέρες αναμένεται να προστεθούν και νέοι, για την εξυπηρέτηση περισσοτέρων κατοίκων,

Για την ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Λαρισαίων δείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο:

https://www.larissa.gov.gr/el/gia-tous-polites/anakyklvsh

Source link

Facebook