10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Καρδίτσα: Συνάντηση του Βουλευτή Γ. Κωτσού με φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής


Τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό επισκέφθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής μετά την πορεία διαμαρτυρίας που έγινε χθες στο κέντρο της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών βρέθηκαν στο γραφείο του κ. Κωτσού για τον ίδιο λόγο για τον οποίο προέβησαν σε πορεία διαμαρτυρίας, προκειμένου να διευθετηθούν και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής είχε γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφού άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν τους πληροφόρησε πως έχει επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελο Συρίγο.

Ο κ. Συρίγος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι το ζήτημα της μη αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του συγκεκριμένου τμήματος οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει το στον τίτλο του αναφορά στη γεωπονία.Όμως, προβλέπεται στο Σ.Τ. εδάφιο του νόμου δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων και του συγκεκριμένου τμήματος εφόσον υπάρξει αίτημα από τη σύγκλητο του Τμήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της ΕΘ.Α.Α.Ε και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Στη συνάντηση εκ μέρους των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών κ. Γιώργος Σμυρνάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Θοδωρής Παπαθανασίου.

Source link

Facebook