4 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μονιμοποίηση ΟΒΑ και μετάταξη σε ΕΠΟΠ ζητά ο Β. Κόκκαλης


Τη μονιμοποίηση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης και τη μετάταξή τους στον θεσμό των ΕΠΟΠ ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), με θέμα «Σταδιοδρομικά Θέματα (Μονιμοποίηση ΟΒΑ)», σύμφωνα με την οποία ζητείται για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) των οποίων η σύμβαση λήγει εντός του προσεχούς Μαΐου, «όχι μόνο να δοθεί η δυνατότητα επιλογής για περαιτέρω παραμονή στις ΕΔ, αλλά να γίνει μέσα από τη μετάταξη στο θεσμό των ΕΠΟΠ.»

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι στις ΕΔ υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, και οι Ο.Β.Α. είναι στελέχη εκπαιδευμένα με προϋπηρεσία καθώς ήδη υπηρετούν έξι (6) έτη και γνωρίζουν τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των Ε.Δ.

Επισημαίνεται ότι απόλυση τους θα επιδεινώσει περαιτέρω την υποστελέχωση ενώ η παραμονή τους στις Ε.Δ. θα έχει μόνο οφέλη για την Υπηρεσία».

Source link

Facebook