8 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ξενάγηση στην έκθεση για τον Φιλόλαο Τλούπα


Ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό, στην έκθεση έργων του διεθνώς καταξιωμένου Λαρισαίου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο, στην αίθουσα Τάκης Τλούπας από την εικαστική επιμελήτρια / μουσειολόγο Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

Στην έκθεση, εκτός από τα σχέδια και τις σπουδές του δημιουργού, υπάρχουν γλυπτά του έργα και ιστορικά πορτρέτα από ιδιωτικές συλλογές συμπολιτών, καθώς και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του εξέχοντος γλύπτη.

Πρόκειται γι’ άλλη μια αφιερωματική εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου από τον Δήμο έτους Φιλόλαου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και γενικό τίτλο “1923-2023 / Εκατό χρόνια Φιλόλαος”.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Επιπλέον, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων ανέβασε στην ιστοσελίδα της στο you tube και στη σελίδα της στο facebook, την ταινία διάρκειας 20 λεπτών “Φιλόλαος Τλούπας, Ένα «πορτρέτο» από τον αδερφό του Τάκη Τλούπα” της Καλλιόπης Λεγάκη και μπορεί όποιος επιθυμεί να τη παρακολοθήσει δωρεάν.

Source link

Facebook