4 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πασχαλινό μπαζάρ από την Ομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας


Στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται από το 2016 η «Ομάδας Εξωτερικής Αποστολής».

Πρόκειται για ομάδα φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου που τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Καθηγητών κκ. Χ, Χατζηχριστοδούλου και Μ. Σπελέτα , η οποία έχει θέσει ως στόχο της την προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη, όπου αυτή κρίνεται περισσότερο αναγκαία.

Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο αποστολές στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, ωστόσο η τελευταία αποστολή το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συνδρομή φέτος και του Αν. Καθηγητή Ακτινολογίας Χ. Ρούντα Χ. αλλά και άλλων γιατρών (πρώην φοιτητών του Τμήματος), αποφασίστηκε εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, να οργανωθεί εκ νέου η αποστολή ιατρικής βοήθειας μέσα στο καλοκαίρι στην Κένυα.

Η όλη δραστηριότητα θα γίνει, όπως και στο παρελθόν, σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, με σκοπό να παρασχεθούν ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατό περισσότερες δομές υγείας, που δημιουργήθηκαν από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κένυας, ανεξάρτητα από θρησκευτικές ή άλλες προτιμήσεις, και ειδικά σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη ή και αδύνατη.

Η αποστολή φέτος θα γίνει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και είναι προφανές ότι η οικονομική στήριξη της ομάδας για την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι ουσιώδης για την επίτευξη των στόχων της.

Στον χρόνο που μεσολαβεί και στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για το θέμα, των πολιτών της Λάρισας και της Θεσσαλίας, η Ομάδα προγραμματίζει ποικίλες δράσεις όπως διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην πόλη, πασχαλινό παζάρι, λαχειοφόρο αγορά, κ.ά.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από όλες αυτές τις δράσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου  παροχής υγειονομικής περίθαλψης της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.

Ετσι από σήμερα 6 Απριλίου έως και τη Μ.Πέμπτη 13 του μηνός, οι φοιτητές της εξωτερικής αποστολής οργανώνουν Πασχαλινό παζάρι με λαμπάδες, τσουρέκια και κουλουράκια στην πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα.

Η συνδρομή όλων είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.

Source link

Facebook