10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας-Ιταλίας στην αεροπορική βάση ΑνδραβίδαςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, 17:57

Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας-Ιταλίας στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας

Συνεκπαίδευση μεταξύ αεροπορικών μονάδων της Ελλάδας και της Ιταλίας διεξήχθη για πρώτη φορά χθες στην ευρύτερη περιοχή της αεροπορικής βάσης Ανδραβίδας.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 3 μαχητικά αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 Block 52+ Advanced και η ιταλική Πολεμική Αεροπορία (ITAF) με 2 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Κατά τη διάρκειά της συνεκπαίδευσης -που φέρει την ονομασία «UNA RAZZA 01-23»- εκτελέσθηκαν ασκήσεις εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας. Σκοπός της συνεκπαίδευσης ήταν η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Η «UNA RAZZA 01-23» εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά τις πρόσφατες συνομιλίες των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των των δύο χωρών στη Ρώμη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, 17:57Source link

Facebook