10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Άννα Βαγενά: Με τα καρτέλ και όχι με τους κτηνοτρόφους, ο Άδωνις Γεωργιάδης


“Μετά την απόφαση ένταξης του πατροπαράδοτου πασχαλινού αρνιού στο περίφημο «καλάθι του Πάσχα», οι κτηνοτρόφοι είναι εξοργισμένοι και εγκλωβισμένοι στα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση εις βάρος τους”, επισημαίνει σε παρέμβασή της η βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άννα Βαγενά.

Όπως αναφέρει η κα Βαγενά “Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ζήτησε από την Πολιτεία να αποσύρει άμεσα την απόφαση αυτή και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι που θα αποτρέψουν παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, να παραιτηθούν οι υπουργοί Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς.

Μια τέτοια απόφαση ενισχύει αποκλειστικά τα σούπερ μάρκετ και τις εισαγωγές, ενώ οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πιέζονται τρομακτικά να πουλήσουν τα προϊόντα τους πολύ κάτω από το κόστος που έχει εκτιναχθεί λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια, τις ζωοτροφές, τα αγροεφόδια κ.λ.π.

Αλλά είναι γνωστό ότι όλες οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης λαμβάνονται με βάση τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Έτσι και τώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ικανοποιήσει τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που εισάγουν φθηνά κρέατα και θέλουν να έχουν το μονοπώλιο.

Η ’’παράσταση’’ του Γεωργιάδη στη Βουλή, για τον «φτωχό συμπολίτη», ο οποίος δε βγάζει το μήνα, αλλά που θα έχει μαζί του τον υπουργό του για να βγάλει το Πάσχα, ήταν θλιβερή και δεν έπεισε ούτε τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι διατύπωσαν σοβαρές αντιρρήσεις για το «καλάθι του Πάσχα». Αντίθετα, αν για κάτι μας έπεισε, είναι ότι, μόνη του έγνοια είναι πώς θα διευκολύνει τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Γιατί, αν πράγματι ήθελε να ενισχύσει την ελληνική παραγωγή και να συγκρατήσει τις τιμές, θα άκουγε τουλάχιστον τις προτάσεις των φορέων, ώστε παραγωγοί και καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι.

Αλλά ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης ούτε κανένας υπουργός αυτής της Κυβέρνησης δεν έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι στα καρτέλ των μεγάλων συμφερόντων. Θα κάνουν τώρα το χατίρι των κτηνοτρόφων για τις πέντε μέρες του πασχαλινού τραπεζιού για το αρνί του Πάσχα;

Έχετε γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι, κ. Γεωργιάδη και κύριε Μητσοτάκη, για το πιο παραγωγικό κομμάτι του τόπου, τους ανθρώπους της βιοπάλης και της εργασίας. Και αν θέλετε να παρεμβαίνετε στην αγορά για φθηνότερα αγαθά, να στηρίξτε πρώτα τον αγροτικό κόσμο και να βάλετε ζωνάρι στους παρόχους ενέργειας, που είναι κολλητοί σας, όχι στον απλό πολίτη. Αλλά δεν θέλετε”, καταλήγει η ανακοίνωση της βουλευτού.

Source link

Facebook