10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Καρδίτσα: Συνεχίζεται η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι


Σήμερα Παρασκευή , στις 8 το βράδυ στο Mouzaki Palace Hotel το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης θα τιμήσει τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, στη έδρα της σύνθεσης κ. Χρήστο Σαμαρά για τη σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση και τη σύνθεση, στον ελληνικό πολιτισμό και την Τέχνη,

Καρδίτσα: Συνεχίζεται η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι

Παράλληλα συνεχίζεται η 15ης Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ με εκλεκτές χορωδίες.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

Ο κορυφαίος επαρχιακός θεσμός για 41 χρόνια συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του νομού Καρδίτσας πανελλαδικά και παγκοσμίως και στην οικονομική, τουριστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Ελλάδα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας το περασμένο Σάββατο 1η Απριλίου η Σχολική Ορχήστρα από τις «Χαμένες Πατρίδες»,   το Μουσικό Σχολείο του «Kαλημέρα» , από τα Ελληνόφωνα χωριά της Grecia Salentina της Απουλίας της Νοτίου Ιταλίας.
Αύριο Σάββατο 8 Απριλίου 2023 θα κλείσει το Φεστιβάλ η Χορωδία Γυναικών με αναπηρία όρασης “Ευάρμονες”, που διευθύνει η συνθέτρια Εύα Λουκάτου με την άμεση συνεργασία της μουσικοθεραπεύτριας Πελίνας Ευαγγέλου.Η συμμετοχή της Χορωδίας “Ευάρμονες” στην 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας αποτελεί την πρώτη της εμφάνιση και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον .

Σήμερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1. Η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηχανιώνας υπό τη διεύθυνση του Σάββα Βρεττού
2.  Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρκυρας «Θωμάς Παλαιολόγος» υπό τη διεύθυνση της Μαριλένας Ελούλ .

Κοινό έργο : «Φιλοξενία» και «Ήλιε που βρέχεις» από την καντάτα «Μνήμες» του Χρήστου Σαμαρά σε ποίηση Ηλία Βενέζη, αφιερωμένο στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Source link

Facebook