10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πάρκο Δεινοσαύρων στην Καρδίτσα από τις 28 Απριλίου έως τις 31 Μαϊου


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας ένωσαν τις δυνάμεις προκειμένου στο Παυσίλυπο από τις 28 Απριλίου έως τις 31 Μαϊου να στηθεί ένα θεματικό πάρκο γιγαντιαίων δεινοσαύρων, με  τεράστια, τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα, που διαθέτουν κίνηση και ήχο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΚ κ. Ζυγογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τους υπόλοιπους φορείς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι προσδοκίες τους να βγουν αληθινές με στόχο αντίστοιχες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια να αναδείξουν σε όλη την Ελλάδα την Καρδίτσα και το νομό.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος μίλησε για ένα σημαντικό γεγονός αφού αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφώνησε στη διοργάνωση, ενώ αναμένεται να υπάρχει συνέχεια κάθε χρόνο με άλλη θεματολογία.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθηκες είναι ζητούμενο η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Η Δημοτική αρχή ευελπιστεί το Παυσίλυπο να γίνει θεματικό πάρκο τεσσάρων εποχών. Όλοι οι φορείς, είπε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε γνωστή την περιοχή πανελλαδικά.

Τις λεπτομέρειες έδωσε ο κ. Παπαδάκος ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος από την πλευρά του επιμελητηρίου για το Πάρκο. Ανέφερε ότι η εταιρεία που φέρνει το Πάρκο είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από σχολεία για εκδρομές, αφού μέχρι στιγμής τα πρωινά αναμένεται να επισκεφτούν το πάρκο 6.500 μαθητές απ’όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν όπως δωρεάν θα είναι και η ξενάγηση στα 11 εκθέματα. Θα στηθούν δύο κιόσκια από Καρδιτσιώτες επιχειρηματίες στο οποίο θα πωλούνται αναμνηστικά από την επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων, ενώ θα υπάρχει και φωτογράφος.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα δουν τους τεράστιους δεινόσαυρους, όπως ποτέ μέχρι σήμερα μέσα από βιβλία, ταινίες, παραμύθια, κινούμενα σχέδια, εκπομπές και κόμικς. Από την αρχή μέχρι το τέλος της περιήγησης του ο επισκέπτης παρακολουθεί και συμμετέχει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων.

Τα εκθέματα θα είναι:

1..Βραχιόσαυρος (1): 10μ μήκος, 6μ ύψος, 2μ πλάτος

2. Τρικετάτωψ (1): 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

3. Ράπτορας στο κλουβί (1): 1,8μ μήκος, 3μ ύψος, 1,2μ πλάτος

4. Κρυολοφόσαυρος μαζί με το θήραμα (1): 1,7μ μήκος, 3μ ύψος, 1μ πλάτος

5. Γουερχόσαυρος με κορμό Δέντρου (1): 5μ μήκος, 2,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

6. Διλοφόσαυρος (1): 3μ μήκος, 2μ ύψος, 1,2μ πλάτος

7. Βαρυονύξ (1): 4μ μήκος, 2μ ύψος, 1μ πλάτος

8. Ιγκουανόδοντας (1+2 μικρά): 4μ μήκος, 1,8μ ύψος, 2μ πλάτος

9. Οβιράπτορας με αυγά (1): 2,5μ διάμετρος, 1μ ύψος,

10. Πτερόσαυρος με φωλιά (1): 1,5μ ύψος, 2,90μ άνοιγμα φτερών

11. Αγκυλόσαυρος (1): 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος.

Source link

Facebook