29 Μαΐου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Υπεγράφη η σύμβαση για τον βιολογικό καθαρισμό στο Συκούριο του Δ.Τεμπών


Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Κοινότητας Συκουρίου, μεταξύ του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑ Τεμπών, κ. Γιώργου Μανώλη, του εκπροσώπου του Δήμου Τεμπών, αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ντόντου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο του αποχετευτικού δικτύου Συκουρίου, το οποίο έχει ήδη περατωθεί. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. με προϋπολογισμό 1.979.702,58 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την αντικατάσταση των σημερινών βόθρων από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει σε μία αποτελεσματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, δήλωσε:

«Η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Κοινότητας  Συκουρίου είναι ένα έργο που είχε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις. Το σημαντικό είναι ότι πήγαν όλα καλά και η ΔΕΥΑ Τεμπών με οικολογική συνείδηση για το περιβάλλον της περιοχής και κοντά στον πολίτη για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας προχωράει στην υλοποίηση του προγράμματός της με ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο». 

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία, της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κας Γεωργίας Τσιτσιουβά, της υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας κας Γεωργίας Χαδουλού κα της υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ κας Τριάδας Ζορμπά.

Source link

Facebook