29 Μαΐου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Γιώργος Λαμπρούλης για τραγωδία Τεμπων: “To έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ούτε θα συγκαλυφθεί”


Στο 40ήμερο μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών , παραβρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

“Συμπληρώνονται  σαράντα μέρες από την ημέρα που 57 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους νέοι βρήκαν τραγικό θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ,συγκλονίζοντας τον λαό μας.

Γιώργος Λαμπρούλης για τραγωδία Τεμπων: “To έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ούτε θα συγκαλυφθεί”

Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν ήταν ούτε «θυσία» ούτε η κακιά η (χ)ώρα, ούτε ατύχημα όπως προκλητικά ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Υπεύθυνοι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.  Όλο το προηγούμενο διάστημα εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, γύρισαν την πλάτη σε όσους τους καλούσαν «σιωπή», η  ότι «δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών». Τους έστειλαν το μήνυμα «ως εδώ» με την πολιτική που κοστολογεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγεί σε τραγωδίες.

Αυτή ακριβώς τη δύναμη της συνειδητής οργής και της οργανωμένης κινητοποίησης τρέμει το σύστημα και τα κόμματα του. Αυτή είναι όμως  και η μεγαλύτερη τιμή για τους 57 νεκρούς. Αυτός είναι ο δρόμος που χρειάζεται να συνεχιστεί  για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο ,για να μην μείνουν στο σκοτάδι και άλλα «Τέμπη» που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας για χάριν του κέρδους. Αυτό θα το φροντίσουμε και εμείς” κατέληξε ο κ. Λαμπρούλης.

Source link

Facebook