9 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Εκδήλωση Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο πάρκο του ΟΣΕ στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή και την συμπλήρωση 40 ημερών από το “προδιαγεγραμμένο”, όπως το χαρακτηρίζει, έγκλημα στα Τέμπη, πραγματοποιεί, σήμερα, Δευτέρα, 10 Απριλίου, στις 20:00, συμβολική εκδήλωση στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΛ “συνεχίζουμε αποφασισμένοι γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία. Η φιέστα της κυβέρνησης με την επανεκκίνηση των δρομολόγιων Αθήνα – Θεσσαλονίκη των επιβατικών τρένων, μόνο πρόκληση αποτελεί απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την νεολαία μας. Όταν πίσω από «δάκρυα συγκίνησης» παραμένει η ίδια επικίνδυνη κατάσταση, όταν συνεχίζουν να κινούνται στις ράγες της ίδιας πολιτικής που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τα μόνα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα τρένα να κινούνται με χαμηλότερες ταχύτητες και να υπάρχουν δύο σταθμάρχες, ενώ το σύστημα τηλεδιοίκησης εξακολουθεί να μη λειτουργεί. Η πολιτική της απελευθέρωσης είναι εδώ, η τεράστια υποστελέχωση παραμένουν στο ακέραιο, θέτοντας υπό μόνιμο κίνδυνο επιβάτες και εργαζόμενους” .

Το Εργατικό Κέντρο, ζητά :

· Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές

· Άμεσα να υπογειοποιηθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη

· Άμεση επίλυση των αναγκών μετακίνησης για όσους εργαζόμενους μετακινούνταν με προπληρωμένες κάρτες πολλαπλών διαδρομών.

Source link

Facebook