10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας ΕρυθραίαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 17:19

Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας - Είχε δολοφονήσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο άνδρας που είχε ανοίξει πυρ κατά δύο υπαλλήλων εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία τον Οκτώβριο του 2021, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον 42χρονο, που την ημέρα της επίθεσης φορούσε στολή σαμουράι, επιπλέον κάθειρξη 13 ετών και οχτώ μηνών και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 6-1, καθώς ένας ένορκος θεώρησε ότι ο δράστης δεν είναι ικανός καταλογισμού. Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο καταδικασθείς ζήτησε το λόγο μετά την απόφαση και απευθυνόμενος στην έδρα είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία».

Κατά την απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του του «μαστουρωμένη κούκλα» και απέδωσε τη βίαιη επίθεση σε δυο μυτιές…speedball και στη φασαρία που έκαναν με τις εργασίες τους οι υπάλληλοι της εταιρείας.

«Έχω καταστρέψει τη ζωή μου και του θανόντα, είμαι θύμα των περιστάσεων και δημιούργησα και άλλα θύματα», είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 17:19Source link

Facebook