10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

«Γενέθλια Γη»: Εγκαίνια έκθεσης της Έφης Σούτογλου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας υποδέχεται τη ζωγραφική της Έφης Σούτογλου με τίτλο «Γενέθλια Γη».

Η Έφη Σούτογλου, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καταγωγή από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, επιστρέφει στη γενέθλια γη, μεταφέροντας με τα έργα της εικόνες του θεσσαλικού κάμπου.

«Γενέθλια Γη»: Εγκαίνια έκθεσης της Έφης Σούτογλου <strong>στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας</strong>

«Ζωγράφος ακάματη, σχολαστική ερευνήτρια του σχεδίου και του χρώματος, του φωτός και της σκιάς στα έργα της, κατάφερνε και καταφέρνει να μας συνεπαίρνει σε συγκινήσεις υψηλές, σαν ψίθυρος ενός απαλού ανέμου στα ξερόχορτα και τα στάχια του θεσσαλικού κάμπου». (Χρήστος Παλλατζάς)

«Η Έφη Σούτογλου εμπεριέχει στη ζωγραφική της το φως, την απεραντοσύνη του θεσσαλικού κάμπου, τη σεμνότητα, την ευγένεια και την καλοσύνη των ανθρώπων της καταγωγής της. Το λατρευτικό στοιχείο της μάνας-γης απλώνεται διάχυτο και αποτελεί το βαθύτερο νόημα του έργου της». (Μαριέττα Πεπελάση).

«Γενέθλια Γη»: Εγκαίνια έκθεσης της Έφης Σούτογλου <strong>στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας</strong>

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ., θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2023. Αφιερώνεται στη μνήμη των γονιών της Κώστα και Σοφίας και στις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη τον Μάρτη του 2023.

Source link

Facebook