29 Μαΐου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Υπογράφηκαν συμβάσεις για έργα άνω των 6 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία


Υπογράφηκαν σήμερα, Μ. Τετάρτη, συμβάσεις για την υλοποίηση έργων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη αφορά σε ένα νέο δρόμο 6 χλμ και προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, από το Αργιλοχώρι μέχρι τον Ανθότοπο.
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη συντήρηση του δρόμου Μαυρόλογος – Φυλάκη – Πέρδικα, μήκους 4 χλμ., ένα έργο προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Ο δρόμος είχε υποστεί σημαντικές ζημιές κατά την κακοκαιρία «Ιανός». Τώρα θα συντηρηθεί ο ασφαλτοτάπητας, θα γίνουν στηρίξεις και διάφορα τεχνικά έργα που απαιτούνται.
Επίσης σε συνεργασία με το δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμβάλλει με τεχνική επάρκεια για να υλοποιηθεί το έργο αποκατάστασης αγροτικών δρόμων στο Μούρεσι, με χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Υπογράφηκε επίσης η σύμβαση 22.500 ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου των Μικροθηβών και του τρούλου του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Σε συνεργασία με το δήμαρχο Σκοπέλου Στ. Περίσση, υλοποιείται το έργο δημιουργίας των πράσινων σημείων, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 843.000 ευρώ και επίσης αποκατάσταση αγροτική οδοποιίας ύψους 1,5 εκ. Ευρώ.

Επιθυμούμε επιτάχυνση των έργων από τις εργοληπτικές εταιρείες, επισήμανε ο περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός.

Source link

Facebook