10 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Είκοσι χρόνια από την τραγωδία με τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι – Τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη


Eίκοσι χρόνια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άλλη τραγωδία της 13ης Απριλίου 2003 στα Τέμπη με τους 21 νεκρούς μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας κατά την επιστροφή τους από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε σήμερα στο Εικονοστάσιο-Μνημείο στο σημείο του δυστυχήματος.

Το τρισάγιο τελέστηκε μετά από πρωτοβουλία του δήμου Τεμπών για να τιμήσει τη μνήμη των 21 παιδιών που έχασαν τόσο άδικα της ζωή τους στη κοιλάδα των Τεμπών μετά από σύγκρουση του τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες.

Στην τελετή παρέστησαν οι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, αλλά και Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων που ζήτησαν από την Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια των μετακινήσεων, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023 πάλι στα Τέμπη.

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003 το λεωφορείο που τους μετέφερε, συγκρούστηκε με νταλίκα, η οποία μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος των Τεμπών. Τα νοβοπάν και οι μελαμίνες που μετέφερε, βρήκαν το λεωφορείο, ενώ η καρότσα της το έκοψε σε όλο το μήκος του προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο των μαθητών. Πάνω στα δύο οχήματα προσέκρουσαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, από τα οποία τα δύο άρπαξαν φωτιά αλλά οι επιβάτες τους κατόρθωσαν να τα εγκαταλείψουν, ενώ, το τρίτο χτύπησε σε βράχο.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Έβαλε τέλος στη ζωή του διασωθείς από το τραγικό δυστύχημα με τους μαθητές στα Τέμπη

Source link

Facebook