4 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 19:06

Νάξος: Η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα, στην Αγία Γρηγορούσα, στο Καστράκι της Νάξου, παρουσία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Επάρχου Νάξου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανιού, μέλη της της Δημοτικής Αρχής, του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Λεονάρδου Χατζηανδρέου και του Υποψήφιου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Πολυκρέτη.

 

Ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, με τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της Νάξου, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν ευλαβικά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Γρηγορούσας, στην περιοχή Πολιχνίου.

Ο Επιτάφιος είναι φτιαγμένος από ξύλα της θάλασσας και στολισμένος ελάχιστα, την ίδια ώρα που τον συνοδεύουν οι ψαλμωδίες των πιστών, στην περιφορά του, εντός της θάλασσας.

Κοντά στο σημείο είναι και ο Εσταυρωμένος, ένας Σταυρός φτιαγμένος με θαλασσόξυλα, ο οποίος συμπληρώνει ένα έθιμο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο Καστράκι της Νάξου και είναι γνωστό για τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Πηγή: cyclades24.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 19:06Source link

Facebook