29 Μαΐου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Επιχείρηση διάσωσης τριών εκδρομέων που χάθηκαν μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου


Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το δήμο Ζαγοράς για τον εντοπισμό τριών εκδρομέων που χάθηκαν περπατώντας στην περιοχή Μεγαλόβραχος, μεταξύ Ζαγοράς-Μουρεσίου, χθες Πάσχα. Τελικά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους χθες αργά τη νύχτα.

Ειδικότερα, δύο άνδρες και μία γυναίκα μαζί με το σκύλο τους πήγαν να περαπτήσουν το. Μονοπάτι στην περιοχή «Μεγαλόβραχος», μια δύσκολη περιοχή στο βουνό μεταξύ Ζαγοράς-Μουρεσίου. Βγήκαν όμως από το μονοπάτι και χάθηκαν. Όταν το αντιλήφθηκαν γύρω στις 8:30 το βράδυ κάλεσαν το 112. Και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες που με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έστησαν επιχείρηση ανεύρευσής τους. Την επιχείρηση συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βασίλης Ρεπανίδης. Η επικοινωνία μαζί τους δεν χάθηκε ποτέ καθώς μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα. Τελικά εντοπίστηκαν στις 11 τη νύχτα και μεταφέρθηκαν στη Ζαγορά, όλοι καλά στην υγεία τους.

«Θέλει προσοχή ιδιαίτερη σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν έπρεπε να φύγουν από το δρόμο, καθώς αν ξεφύγεις μετά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθείς», δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος, Πατής Κουτσάφτης.

Source link

Facebook