Την Σκόπελο επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος  κ. Αθανάσιος Λιούπης, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε φορείς και δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και συναντήσεις με κατοίκους του νησιού.

Αρχικά , όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε «ο κ. Λιούπης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σκοπέλου και συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Περίσση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για όλα όσα η Κυβέρνηση της ΝΔ δρομολόγησε για το νησί. Άλλωστε ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ετών και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που απασχολούν τη Σκόπελο.

Ο κ. Λιούπης συνάντησε εργαζόμενους του Δήμου και συζήτησε μαζί τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στους ΟΤΑ, ιδίως στους νησιωτικούς Δήμους.

Ακόμη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού, για το οποίο ο κ. Λιούπης εργάστηκε εντατικά και στενά με τα αρμόδια Υπουργεία και κατάφερε την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή του. Εκεί, συνομίλησε με όλο το προσωπικό, επισημαίνοντας πως έχει προκηρυχθεί θέση ιατρού παθολογίας- γενικής ιατρικής σε βαθμό Διευθυντή, με υψηλά κίνητρα, προκειμένου να πληρωθεί και να αποτελέσει αφορμή, ώστε όλα τα Κέντρα Υγείας των νησιών να καλυφθούν με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Λιμεναρχείο, την  Αστυνομία, το Δασαρχείο και τον ΕΦΚΑ συζητώντας με το προσωπικό τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το απόγευμα, μίλησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους πολίτες της Σκοπέλου, όπου  ανέλυσε το έργο της Κυβέρνησης αυτή την τετραετία, τις παρεμβάσεις του που αφορούν στο νησί, σημειώνοντας πως πάνω από 40 εκ. έργα, είναι σε εξέλιξη ή έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,  έργα που αφορούν στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα,  αλλά και για τα λιμενικά έργα, έργα οδικής και ενεργειακής ασφάλειας, προσβασιμότητας, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις,  αγροτικής οδοποιίας, ολιστικής διαχείρισης των απορριμμάτων, αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

“Ποτέ άλλοτε οι Δήμοι της χώρας δεν είχαν στη διάθεσή τους τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση έδωσε μεγάλη βαρύτητα για τη στήριξη των δραστηριοτήτων κάθε είδους στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

“Παρήχθη σημαντικό έργο και έγιναν καθοριστικές παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών, που στόχο έχουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική  περίοδο σε αρμονική συνεργασία με την Περιφερειακή  και την Δημοτική αρχή”, ανέφερε ακόμη ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Επεσήμανε τη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Αγ. Κωνσταντίνο, την Εύβοια και το Μαντούδι, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρέμβασή του για να ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο για τις Β. Σποράδες για τις ημέρες του Πάσχα και ανακοίνωσε πως ικανοποιήθηκε το αίτημα των νησιωτών για 12μηνη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με το Μαντούδι με νέα γραμμή.

Ο κ. Λιούπης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ενδεικτικά και έργα που αποφασίστηκαν και δρομολογούνται για τη Σκόπελo, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Σκόπελο, επισκεπτόμενος τον «Φάρο Σκοπέλου», μη κερδοσκοπικό σύλλογο υποστήριξης ασθενών με χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δ.Σ. και να ενημερωθεί διεξοδικά για τις δράσεις του Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το έργο του».Source link

Από skopelostv