9 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ενδιαφέρον για το «Μέτρησε την πίεσή σου»


Τουλάχιστον 100 συμπολίτες μας ζήτησαν και μέτρησαν την πίεσή τους στο πλαίσιο του προγράμματος: «Μέτρησε την πίεσή σου» που εφαρμόζει και το Νοσοκομείο του Βόλου. Από την περασμένη εβδομάδα στήθηκε ένα τραπέζι με νοσηλευτές στον προαύλιο χώρο του Αχιλλοπούλειο και όποιος επιθυμεί πηγαίνει και μετρά την πίεσή του και λαμβάνει τις ανάλογες συμβουλές. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής εταιρείας υπέρτασης στην Ελλάδα 4 στους 10 ενήλικες έχουν υπέρταση και δύο στους τρεις ηλικιωμένους. Το 40% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι ενώ μόνο 30% έχουν πετύχει καλή ρύθμιση με θεραπεία. Οι άντρες και οι νεότεροι είναι συχνότερα αρρύθμιστοι.

Η αρρύθμιστη υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα καρδιάς, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, αρτηριοπάθεια των ποδιών και άνοια. Διάφορα μέσα μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της πίεσης αλλά και να προλάβουν οι να καθυστερήσουν την εμφάνισή της όπως η διατροφή με φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά με λίγα λίπη, μείωση του αλατιού, τακτική άσκηση, διατήρηση του κανονικού βάρους, μικρή κατανάλωση αλκοόλ και όχι κάπνισμα.

Source link

Facebook