8 Ιουνίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Με 3 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται σε χώρο Πολιτισμού οι αποθήκες του ΟΣΕ στα Τρίκαλα


Στο νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα, τις πρώην αποθήκες ΟΣΕ, ξεκίνησαν να εργάζονται τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε το έργο «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού». Εργο σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων, αφού οι τρεις παλιές αποθήκες, θα αποτελούν έναν χώρο αναφοράς για τη ζωγραφική, τη φιλαρμονική, την κλασική μουσική.

Με προϋπολογισμό 3.000.000 € το έργο είναι μια ακόμη παρέμβαση για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικότερα στον Δήμο. Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρίσκονται το πάρκο και ο μύλος Ματσόπουλου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας τεράστιος πολυχώρος πολιτισμού, δράσεων, συναυλιών, εκθέσεων, εκδηλώσεων, μουσικής.

Εξάλλου στις πρώην πινακοθήκες θα λειτουργήσουν μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα διαμορφωθεί διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το ότι το έργο ήταν σημείο αναφοράς του Δημάρχου Τρικκαίων στην ομιλία του στο συνέδριο #Τρίκαλα2030, που διεξήχθη στον ίδιο χώρο, τον περασμένο Απρίλιο.

Με 3 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται σε χώρο Πολιτισμού οι αποθήκες του ΟΣΕ στα Τρίκαλα

Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι πρόκειται για έργο που δείχνει και τη συνέχεια στην πόλη, μέσω τριών δημάρχων: επί θητείας Μιχάλη Ταμήλου αγοράστηκε η πρώτη αποθήκη, επί Χρήστου Λάππα η δεύτερη, επί Δημήτρη Παπαστεργίου η τρίτη, εντάσσοντας το έργο σε πρόγραμμα, υπογράφοντας τη σύμβαση κατασκευής και ξεκινώντας, πια, τις εργασίες

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, στο κτήριο Α θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις, δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη, χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, καθώς και διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων. Τέλος στο Β κτήριο δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

Source link

Facebook