2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτεθήκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στο κέντρο της ΑθήναςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 14:50

Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτεθήκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθησαν χθες (Σάββατο 3 Ιουνίου 2023), τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως την 20.15 ώρα όπου αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Την 21.00 ώρα 60  περίπου άτομα, που συμμετείχαν στην ανωτέρω συγκέντρωση, κινούμενοι κατά μόνας, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινούμενοι προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, προκάλεσαν φθορές σε 7 καταστήματα.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από τα εν λόγω άτομα, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, απώθησαν τους επιτιθέμενους οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά την αποχώρηση τους τα άτομα προκάλεσαν φθορές σε 1 αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ.

Από το σημείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 14:50Source link

About The Author

Facebook