2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κ. Αγοραστός: “Τέσσερις μετρητές ποιότητας αέρα διαθέτει πλέον ο Βόλος”


Τέσσερις μετρητές ποιότητας του αέρα διαθέτει πλέον, ο Βόλος, τους περισσότερους από κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας, όπως δήλωσε από τον Βόλο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ανακοινώνοντας παράλληλα, την εγκατάσταση μετρητών και στις άλλες πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών, καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Μετά από μία μεγάλη περιπέτεια με τα δικαστήρια (λόγω ενστάσεων συμμετεχόντων)  έχουμε μία στρατηγική που απλώνεται σε όλα τα επίπεδα και στο περιβάλλον. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε νέους κλωβούς σε όλη τη Θεσσαλία, ακόμη και σε πόλεις που δεν είχαν για να μετρούν την ποιότητα του αέρα. Αυτή τη στιγμή θα εγκατασταθούν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, που δεν είχαν ποτέ, στη Λάρισα αλλά και δύο στον Βόλο” τόνισε ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας πως οι τέσσερις μετρητές του Βόλου, βρίσκονται: ένας στην κινητή μονάδα στο Μηχανολογικό, ο δεύτερος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (αντικαταστάθηκε ο παλιός με τον πιο σύγχρονο που υπάρχει, αυτή την στιγμή), ένας στη Νέα Δημητριάδα και ο τέταρτος στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Δημάρχου Γεωργιάδου. 

Οι εν λόγω μετρητές πάντως, δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε λειτουργία από την πρώτη στιγμή, γιατί – όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης – χρειάζεται και μια περίοδος πιλοτικής εφαρμογής τους, κατά την οποία θα γίνει η βαθμονόμηση, η εξομοίωση με το κλίμα της περιοχής και τα δεδομένα. Ο κ. Αγοραστός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δήλωσε όμως, ότι οι μετρητές θα λειτουργήσουν όταν δώσει το «πράσινο φως» το Υπουργείο και τότε, θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα και τα στοιχεία που θα καταγράφονται.

Ο κ. Αγοραστός απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται η Περιφέρεια από συλλογικότητες σε σχέση με την λειτουργία της ΑΓΕΤ, με αφορμή πρόσφατη καταγγελία για “μανιτάρια καπνού” που έβγαιναν από την τσιμεντοβιομηχανία. 

Η καλόπιστη κριτική είναι πάντα δεκτή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πράξει παραπάνω από όσα ορίζει ο νόμος και παραπάνω από όσα της αναλογούν. Έχουμε πάρει μέτρα, που δεν έχει πάρει καμία πόλη σε όλη την Ελλάδα. Εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Οι πράξεις μας το δείχνουν. Κάναμε τις μετρήσεις ολφακτομετρίας, με το πιο έμπιστο εργαστήριο που οι ίδιοι (μέλη συλλογικοτήτων) μας υπέδειξαν (το εργαστήριο της κ. Σαμαρά στο ΑΠΘ), βάλαμε νέους μετρητές, αναβαθμίσαμε τον παλιό, κάνουμε με τον Δημόκριτο διάφορες μετρήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάνουμε ελέγχους και κάνουμε ακόμη περισσότερα από αυτά που η νομοθεσία μας ορίζει. Δεν έχουμε όλη την ευθύνη των μετρήσεων αυτών εμείς. Έχει και η Αποκεντρωμένη και άλλοι φορείς, εμείς κάνουμε περισσότερα απ’ όσα ορίζει η νομοθεσία” δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο περιφερειάρχης.

Source link

About The Author

Facebook