2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:”Η χάραξη του περιφερειακού του Βόλου δεν αλλάζει”


Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ότι η χάραξη του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, από το ύψος της Αγριάς, δεν πρόκειται να αλλάξει, ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του για το θέμα, με τις οποίες απαντά – ουσιαστικά – σε όσους αντιδρούν στην μελέτη που προβλέπει την πεδινή χάραξη του δρόμου.

Ταυτοχρονα, διαμηνύει ότι ο περιφερειακός δεν είναι έργο ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όσοι το υποστηρίζουν αυτό, έχουν είτε σκοπιμότητα, είτε άγνοια κι επομένως, δεν είναι σε θέση να κάνουν κριτική.

“Το ξέρουν πάρα πολύ καλά όλοι. Το ξέρουν πολύ καλά και όλοι οι κοινοβουλευτικοί που κατέθεσαν σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή. Ο περιφερειακός ανήκει σε μια ειδική υπηρεσία και όλοι οι περιφερειακοί ανήκουν στους Δήμους. Εμείς κάναμε μια μελέτη για τον περιφερειακό του Βόλου που δεν έκανε ποτέ, κανένα υπουργείο. Αναλάβαμε μια ευθύνη, παρότι δεν ήταν δική μας, γιατί θέλουμε να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο αυτό, της ανέξοδης ρητορίας που επικρατεί, γύρω από το έργο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας πως  την χάραξη του περιφερειακού την έχει κάνει το υπουργείο, μέσω μιας μελέτης ωστόσο, που ήταν ατελής, δεν οδηγούσε σε ώριμο έργο και δεν προέβλεπε και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Αγριάς.

Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα με τον ίδιο – η Περιφέρεια ανέλαβε – με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μετά από το ΕΣΠΑ – την συνέχιση της μελέτης. 

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε η προκήρυξη, βγήκε ο ανάδοχος, η μελέτη ξεκίνησε, αλλά προχωρά με μεγάλη δυσκολία, λόγω εμποδίων που συναντά ο ανάδοχος (όταν επιχείρησε να κάνει τις γεωτρήσεις ώστε να συνταχθούν οι γεωτεχνικές μελέτες, τον εμπόδιζαν, άτομα που αντιδρούν στην χάραξη). 

“Η λύση βρέθηκε από τις υπηρεσίες μας, μέσω του καθαρισμού των ρεμάτων που κάναμε. Κάναμε μελέτη με συνοδεία αστυνομίας, αντιλαμβάνεστε τις συνθήκες!” επεσήμανε ο κ. Αγοραστός, συμπληρώνοντας πως η Περιφέρεια δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο κι αν κάποιος θίγεται, θα εξετάσει πώς μπορεί να τον βοηθήσει. 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο, να προσφύγουν στο ΣτΕ όσοι αντιδρούν, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, παραλλήλισε το θέμα με τις αντιδράσεις για το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανία, και δήλωσε:

“Είναι δικαίωμά τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία χρησιμοποιεί τον δρόμο (από την Μαγνησία, τη Θεσσαλία κι από όλη την Ελλάδα) και υπάρχει και μια μειοψηφία, που, κατά την άποψή μου, δεν έχει αντιληφθεί τα οφέλη που θα προκύψουν από τον δρόμο αυτό”

Source link

About The Author

Facebook