25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες – Ρομά


Δράση ενημέρωσης -ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιήθηκε  από το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας, σε γυναίκες Ρομά, που κατοικούν στον οικισμό.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των γυναικών Ρομά για την σημασία του ελέγχου, της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης (μαστογραφία, υπέρηχος, τεστ ΠΑΠ), αλλά και η εκπαίδευσή τους στην αυτοεξέταση του μαστού.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά ενημέρωσε τις γυναίκες Ρομά, για την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2416006922, email:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Source link

Facebook