2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σε τροχιά ανάπτυξης το τουριστικό λιμάνι της Σκιάθου


Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να υιοθετήσει τον επανασχεδιασμό του τουριστικού λιμένα Σκιάθου, που εκπονήθηκε με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου με τη συναίνεσή του Ταμείου. Το νέο σχέδιο χωροθέτησης (χωροταξικό σχέδιο και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – ΣΜΠΕ) θα ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

To νέο σχέδιο προβλέπει μια σύγχρονη μαρίνα, δυναμικότητας 405 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 50μ. Η μαρίνα θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των ελλιμενιζόμενων σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά, καθώς και υποδομές και διαμορφώσεις για την αναψυχή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

Σε τροχιά ανάπτυξης το τουριστικό λιμάνι της Σκιάθου

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη για την εξαιρετική συνεργασία, χάριν στην οποία ανοίγει ο δρόμος για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της επομένης περιόδου, με τη στρατηγική συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ. Μετά από επίμονες προσπάθειες μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα έργο που θα αλλάξει δραστικά την περιοχή παρέμβασης και θα ενισχύσει συνολικά και καταλυτικά την τουριστική και αναπτυξιακή δυναμική της Σκιάθου, με σεβασμό στο περιβάλλον, άμεσα υλοποιήσιμο, ένα έργο που θα δώσει ώθηση στη Σκιάθο κατακτώντας πρωταγωνιστική θέση στο κεντρικό Αιγαίο», δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και την μελετητική όμαδα, θα διοργανώσει την παρουσίαση του master plan σε ανοιχτή συγκέντρωση για το κοινό.

Source link

About The Author

Facebook