Άγονες θέσεις ιατρών, ένας οδηγός ασθενοφόρου και έντεκα προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Σήμα κινδύνου για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου εξέπεμψαν με επιστολή τους οι γιατροί της δομής, επισημαίνοντας της ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε βάρδιες για το ασθενοφόρο. Σήμερα, ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ κ. Φώτης Σερέτης δίνει την δική του απάντηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥ Σκοπέλου, παραδεχόμενος ότι υπάρχει ένας οδηγός ασθενοφόρου, ενώ δύο θέσεις ιατρών κρίθηκαν άγονες.

Ειδικότερα ο κ. Σερέτης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Όσον αφορά σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην λειτουργία του Κ.Υ. Σκοπέλου και  για πλήρη ενημέρωση των πολιτών, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

  1. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου,  το οποίο εντάχθηκε στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό  της 5ης Υ.Πε, ολοκληρώνεται  σύντομα και αφορά στη γενική ανακατασκευή  από κτιριακής πλευράς του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Πιο συγκεκριμένα:  Το  εν λόγω έργο,  προϋπολογισμού  1.341.000 €,  δημοπρατήθηκε μετά την υπογραφή  της προγραμματικής σύμβασης της 5ης Υ.Πε  από το ΤΑΥΠΕΔ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης  (RRF)  και έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου

 

 

  1. ΣΥNΔΡΟΜΗ Κ.Υ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Το Κέντρο  Υγείας Σκοπέλου  Σ Υ Ν Δ Ρ Α Μ Ε Ι   στη λειτουργία  του ΕΚΑΒ  και διαθέτει  τρία ασθενοφόρα οχήματα και  τέσσερα άτομα μόνιμο προσωπικό,  ως πληρώματα Ασθενοφόρου και έναν οδηγό ασθενοφόρου, ο οποίος βρίσκεται όλο το 24ωρο on call, για την αντιμετώπιση επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών.

 

 

  1. ΑKΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ήδη στο Κέντρο  Υγείας Σκοπέλου υπάρχει πλήρες ακτινολογικό μηχάνημα. Έχει ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου υπαλλήλου, κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας  (μέσω της 6Κ/2020 προκήρυξης) και αναμένεται ο διορισμός του επιτυχόντος.

Επιπλέον η 5η Υ.Πε., κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν. 5015/2023 περί μετακινήσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε νησιωτικές δομές υγείας,  θα  προβεί στη  μ ε τ α κ ί ν η σ η  δύο (2)  μόνιμων υπαλλήλων κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, από δομές αρμοδιότητας της 5ης Υ.Πε., στο Κ.Υ. Σκοπέλου, για την κάλυψη των αναγκών των καλοκαιρινών μηνών.

 

 

  1. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Στο  Κέντρο  Υγείας Σκοπέλου υπηρετεί υπάλληλος κλάδου ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού  και σύμφωνα με τον σχεδιασμό διαχείρισης των βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων (ο οποίος σχεδιασμός προϋπήρχε τα προηγούμενα έτη)   υπάρχει συνεργασία με το Κ.Υ. Σκιάθου, για τον έλεγχο δειγμάτων, όπου και λειτουργεί σύγχρονος μικροβιολογικός αναλυτής.

 

 

  1. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ με ανθρώπινο δυναμικό

Πρέπει να  τονισθεί ότι την τελευταία διετία έχουν προκηρυχθεί  4 θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ  και έχουν καλυφθεί οι δύο (Διευθυντής Γενικής Ιατρικής  και Διευθυντής Καρδιολογίας). Οι υπόλοιπες 2 θέσεις κατέστησαν ΑΓΟΝΕΣ. Δυνάμει της με αριθμ. πρωτοκόλλου Γ4α/Γ.Π. 14830/8.3.2023 εγκριτικής απόφασης του   Υπουργείου Υγείας, για το Κ.Υ. Σκοπέλου  προκηρύχθηκε εκ νέου η πλήρωση της θέσης ενός ιατρού Γενικής /Οικογενειακής Ιατρικής, αλλά   κατέστη  ΑΓΟΝΗ. 

Η 5η Υ.Πε., προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καλοκαιρινών μηνών  και κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν. 5015/2023 περί μετακινήσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε νησιωτικές δομές υγείας,  έχει φροντίσει ήδη για τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών, όχι μόνο  στη Σκόπελο  αλλά και στα υπόλοιπα  νησιά των Σποράδων

Αξίζει να επισημανθεί  ότι  την τελευταία διετία προσλήφθηκαν  11  άτομα  νοσηλευτικό & λοιπό προσωπικό  όπως οι ειδικότητες  αναλύονται  κατωτέρω:

 

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προκηρύχθηκαν  3 θέσεις 

 

 

1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1 ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

   

Α ν έ λ α β α ν

 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προσλήψεις:   8  θέσεις

 

3 ΔΕ ΒΟΗΘ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1 ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΧΗΜΙΚΟΥ

1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ   *

2 ΥΕ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 ΥΕ  ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

  Α ν έ λ α β α ν

 

* Η υπάλληλος παραιτήθηκε 4.5.2022  

 Source link

Από skopelostv