25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Νέες εκκενώσεις οικισμών στην Αλεξανδρούπολη


Τέσσερις ακόμα οικισμοί εκκενώνονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη και Μαΐστρος, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο να εντοπίζεται νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός, προς Μοναστηράκι και Δορίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέτωπο αυτό κινείται, ανάμεσα στο Λουτρό, το Μοναστηράκι και το Δορίσκο και έχει μεγάλη φλόγα και πολύ καπνό, λόγω του ότι καίει δάσος, ενώ πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη της κατάσταση.

Το μέτωπο, όμως, που απασχολούσε νωρίτερα τους επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι αυτό που κινείται σε αγροτικές περιοχές ανάμεσα στα χωριά Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Απαλός, βορείως του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και προς την πλευρά της πόλης, για αυτό και εκδόθηκε επίσης 112 για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, να μείνουν με κλειστά πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Όπως αναφέρεται από το Αρχηγείο του Π.Σ. το μέτωπο αυτό φαίνεται πως είναι διαχειρίσιμο, καθώς έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αντιπυρικές ζώνες προς την πλευρά του Μαΐστρου, με βαριά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας, έχει δημιουργηθεί φραγμός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ έκαναν συνεχώς ρίψεις τα περισσότερα εναέρια μέσα.

Το τρίτο μέτωπο είναι προς την πλευρά του Δωρικού, όπου υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση, που έγινε αιτία νια διακοπεί και πάλι από την Αστυνομία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό.

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έχουν καεί σπίτια στο Αετοχώρι και στα Πεύκα.

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Την ίδια ώρα, νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω του μετώπου που μαίνεται στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Το νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Στις 13:04, νέο μήνυμα του 112 εστάλη προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς. Το μήνυμα αναφέρει: «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες».

Η δορυφορική εικόνα του «Copernicus» για την πυρκαγιά

Η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης «Copernicus» παρουσιάζει, μέσω δορυφορικής εικόνας, τις περιοχές που έχουν καεί και τα σημεία στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα:

Source link

Facebook