2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βόλς: Υπογραφή συμβάσεων για βιολογικό Καλών Νερών και Δίκτυα αποχέτευσης


Δύο συμβάσεις που αφορούν την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλών Νερών του δήμου Νοτίου Πηλίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Η μία προϋπολογισμού 4.243.000 ευρώ αφορά το έργο του βιολογικού και η άλλη ύψους 2,5 εκ. ευρώ αφορά τα δίκτυα στο πλαίσιο των οποίων θα γίνεται δωρεάν σύνδεση των κατοικιών και επιχειρήσεων. “Επιτυχία της Περιφέρειας η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μετά από πολλά προσκόμματα”, χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αγοραστός. «Καταφέραμε στα Καλά Νερά παρόλο που είναι οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων και τις πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν, να έχουν πλέον το έργο 6,5 εκ. €, που ξεκινάει μετά την τουριστική περίοδο και θα προχωρήσει κανονικά», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Επίσης υπογράφηκε η σύμβαση για συντήρηση του δρόμου Κρόκιο – Αϊδίνι στον Αλμυρό, προϋπολογισμού 1,8 εκ. € μεταξύ των δύο γεφυρών που κατασκευάστηκαν μετά τον «Ιανό». Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα συντηρηθεί ο δρόμος μήκους 7 χλμ., ενώ συντηρήσει θα γίνουν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, όπου κρίνει η υπηρεσία ότι απαιτείται. 

Τέλος, υπογράφηκε η σύμβαση για την πενταετή συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η μελέτη για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού προχωρά και δεν είναι εύκολο καθώς εμπίπτει στις κρατικές ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να απαιτούνται τεχνικοοικονομικές μελέτες, ώστε “να μπορέσουμε με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, να προχωρήσει η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου“, τόνισε.               

Source link

About The Author

Facebook