25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στον Πρόδρομο της Βοιωτίας


Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Δεν έχει τέλος ο «πύρινος εφιάλτης» στην Βοιωτία καθώς, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του zougla.gr, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε αναζωπύρωση στο χωριό Πρόδρομος. Στην περιοχή επικρατεί πανικός με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους κατοίκους και τους εθελοντές να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την διευθέτηση της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, παρότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, ενώ η εικόνα στο πύρινο μέτωπο φαινόταν καλύτερη το απόγευμα, η νέα αναζωπύρωση δείχνει πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Μάλιστα, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ανησυχητική εξέλιξη καθώς σε λίγη ώρα με την δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις ρίψεις.

Υπενθυμίζουμε πως περί τις 11:00, ένας κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για βοσκό ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με σκάφη απομάκρυναν 60 άτομα από την παραλία Σαράντη

Σε επιφυλακή λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή παραλίας Θήβας βρίσκονται σκάφη που για προληπτικούς λόγους έχουν επιβιβάσει σε δύο αλιευτικά 60 άτομα από τη παραλία Σαράντη Βοιωτίας.

Οικογένειες παρέμεναν εγκλωβισμένες για αρκετή ώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», στον οικισμό κοντά στην περιοχή Σαράντη παρέμειναν νωρίτερα εγκλωβισμένες για αρκετή ώρα περίπου 20 οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είχε «χωριστεί» στα δύο, κόβοντας τον δρόμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρέμεναν στο χωριό είχαν ενημερώσει τους πολίτες, που δεν είχαν προλάβει να φύγουν, πως η απομάκρυνσή τους ήταν αδύνατη οδικώς. Οι κάτοικοι που είχαν απομείνει είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού. Τελικά, λίγο πριν τις 14:00, ο δρόμος άνοιξε εκ νέου και από τον οικισμό εκκενώθηκαν και οι υπόλοιποι πολίτες.Source link

Facebook