2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Το Ισραήλ αναχαίτισε drone στη Λωρίδα της Γάζας


Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε χθες Κυριακή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πετούσε στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Το UAV δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τη στιγμή που απογειώθηκε από συστήματα της πολεμικής αεροπορίας, εξήγησε ο ισραηλινός στρατός μέσω X (του πρώην Twitter).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναχαιτίστηκε από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος. «Δεν ήγειρε απειλή για τους κατοίκους του νότιου Ισραήλ και δεν κηρύχθηκαν συναγερμοί βάσει του πρωτοκόλλου», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας «σε αντίδραση» στις εκτοξεύσεις πέντε ρουκετών από Παλαιστίνιους, εν μέσω της επιχείρησής του στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, τη μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στον μικροσκοπικό παραθαλάσσιο θύλακα υπό εξαιρετικά κακές συνθήκες. Η Λωρίδα της Γάζας, όπου στην εξουσία βρίσκεται η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από το 2007, υφίσταται έκτοτε αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ, υποστηριζόμενο από την Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣSource link

About The Author

Facebook