25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παρουσίασε τους υποψηφίους στη Μαγνησία ο Δ. Κουρέτας


Μήνυμα ότι η Θεσσαλία πρέπει να γυρίσει σελίδα και η Περιφέρεια να αγκαλιάσει τους πολίτες και τα προβλήματά τους, έστειλε χθες από το Βόλο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους από τη Μαγνησία.

Επέκρινε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα των πολιτών στη Μαγνησία, όπως ο Περιφερειακός του Βόλου και της Ζαγοράς, η μη ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων της Κάρλας και η υδροδότηση του Βόλου, ενώ κατήγγειλε επίσης την απουσία της Περιφέρειας από τις ανάγκες των νησιών των Β. Σποράδων και μια σειρά άλλων ανολοκλήρωτων τουριστικών και άλλων υποδομών φιγουράρουν ψηλά στην «ατζέντα της αδιαφορίας», τόνισε.

Οι υποψήφιοι στη Μαγνησία με τον συνδυασμό του Δημ. Κουρέτα είναι:

1. Αναστασίου Γιάννης

2. Αγγελοπούλου Αγλαΐα

3. Αγγελίδη-Παπαθανασίου Βίκυ

4. Ατσαλάκη Κων/να

5. Ζαρκάδας Κων/νος

6. Ιατρού Γιάννης

7. Καναβός Απόστολος

8. Καράτσαλος Γιάννης

9. Κοκτσίδης Παναγιώτης

10. Κοντοβά Αθηνά

11. Κολάτου Μαρία

12. Κίτσος Κωνσταντίνος

13. Λαμπρινίδης Φώτιος

14. Μητσικώστα Ρίτα

15. Μπέκα Αποστολία

16. Ντήτορας Νίκος

17. Παπαδημητρίου Αννα Μαρία

18. Τσιώμου Φούλη

19. Στόικος Νίκος

20. Τσαγανού Χρύσα

21. Χρυσάφης Απόστολος

22. Ζαζοπούλου Αποστολίνα-Σοφία

23. Δαναλάτος Νίκος

Παρουσίασε τους υποψηφίους στη Μαγνησία ο Δ. Κουρέτας

Ειδικότερα στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι η Θεσσαλία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη στη Θεσσαλία αποτυπώνεται με αρνητικό πρόσημο, σύμφωνα με τις επίσημες παραδοχές που ενσωματώνονται στα κείμενα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Άρα, τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια των θητειών Αγοραστού έχουμε μια φτωχότερη Θεσσαλία, με 55.000 πολίτες να την εγκαταλείπουν. Συνεπώς, τα πολυδιαφημισμένα συμβατικού τύπου έργα του «δεν έπιασαν τόπο» και ισοδυναμούν με σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Ακόμη όμως και σε επίπεδο συμβατικών δημοσίων έργων, η αξιολόγηση αναδεικνύει την επιδεικτική αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής. Ο Περιφερειακός του Βόλου και της Ζαγοράς, η μη ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων της Κάρλας και της υδροδότησης του Βόλου, η απουσία της Περιφέρειας από τις ανάγκες των νησιών των Β. Σποράδων και μια σειρά άλλων ανολοκλήρωτων τουριστικών και άλλων υποδομών φιγουράρουν ψηλά στην «ατζέντα της αδιαφορίας».

Απούσα όμως υπήρξε η Περιφερειακή Αρχή, κατά τον σχεδιασμό των Προγραμμάτων της Νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης! Σχεδίασαν δηλαδή «άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς». Και «κάτω από τη βάση» βαθμολογείται η Περιφέρεια στην διαχείριση κρίσεων, όπως λ.χ. στην περίπτωση του «Ιανού», τον σεισμό στο Δαμάσι της Ελασσόνας (όπου οι άνθρωποι ακόμη διαμένουν σε κοντέινερ), στις πρόσφατες πυρκαγιές στη Μαγνησία.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της παράταξης του απέναντι στις νέες προκλήσεις, λέγοντας ότι θα απαντήσει με έργα και δράσεις που αυξάνουν το τοπικό παραγόμενο προϊόν, δημιουργούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερους πόρους -χρησιμότερα έργα- γρηγορότερους ρυθμούς υλοποίησης- υποβοήθηση του κόσμου της παραγωγής”, είπε και εξήγησε:

Περισσότεροι πόροι μπορούν να επιτευχθούν πρώτον, με την παρεμβατική μας συμμετοχή κατά την υλοποίηση των Προγραμμάτων της Νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεύτερον, με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, προκειμένου τα οφέλη της να διαχυθούν σε όλες τις δράσεις και τα έργα και τρίτον, με την Ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

Χρησιμότερα μπορούν να αποβούν τα έργα, επιλέγοντας το κατάλληλο πλέγμα έργων, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, με συνεκτική λογική.

Γρηγορότεροι ρυθμοί υλοποίησης επιτυγχάνονται, με την κατάλληλη καθοδήγηση από την Περιφερειακή Αρχή!

Αναφορικά με την αναγκαιότητα υποβοήθησης του κόσμου τις παραγωγής με νέες δομές, ένας φορέας «Πληροφόρησης του αγροτικού κόσμου και Προώθησης και Εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων», καθώς και μια Συμβουλευτική δομή επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τα πλέον χρήσιμα «εργαλεία» για τους δυο αυτούς τομείς και τον παραγωγικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Προτείνουμε μέτρα και πολιτικές στήριξης της νέας γενιάς, δομές στήριξης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, την τουριστική ανάπτυξη, την στήριξη του ευαίσθητου τομέα της Υγείας και τον τουρισμό Υγείας, και τέλος ένα Πιλοτικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας νέου τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία.

Επίσης, σκοπεύουμε να λάβουμε μέτρα με την υλοποίηση των κατάλληλων έργων και δράσεων που σχετίζονται με την πρόληψη του κινδύνου καταστροφών, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Τέλος, δεσμεύτηκε, στο άμεσο προσεχές διάστημα να ξεδιπλώσει και να εξηγήσει λεπτομερώς το πρόγραμμά του στους πολίτες της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας πως πιστεύει ακράδαντα ότι η Θεσσαλία πρέπει να «γυρίσει σελίδα». “Αυτή την αλλαγή σελίδας προς όφελος των πολιτών μπορούμε να την πετύχουμε κόντρα στις παρωχημένες λογικές. Με το ρεαλιστικό πρόγραμμά μας και το αξιόμαχο έμψυχο υλικό, τους ανθρώπους της παράταξής μας”.

Source link

Facebook