
Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Λαζαρέϊκα πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και οι ισχυροί άνεμοι πολύ γρήγορα οδήγησαν τη φωτιά να αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις.
Παρά το γεγονός ότι το μέτωπό της φωτιάς ήταν σε πλαγιές με πολύ χαμηλή βλάστηση, οι άνεμοι στην περιοχή, που έπνεαν 8 και 9 μποφόρ, οδηγούσαν τις φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με το δήμαρχο Λιβαδειάς κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα «εκτός από τους δυο οικισμούς Ταρσό και Καρυώτη που απεστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθούν άλλοι δυο. Ο οικισμός ‘Αγιος Αθανάσιος και ο οικισμός Παναγιά Καλαμιώτισσα που είναι και μεγαλύτερος. Έτσι έχουν εκκενωθεί συνολικά 4 οικισμοί, καθώς η πορεία της φωτιάς κατευθυνόταν προς αυτούς.
Σύμφωνα με τον κ. Ταγκαλέγκα που «ακόμη και τώρα η ένταση των ανέμων είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δεν επιτρέπει ουσιαστική παρέμβαση στις επίγειες δυνάμεις».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
More Stories
Συνελήφθη 19χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή όπλου στον Ασπρόπυργο
Σοκαριστικό δυστύχημα σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Γυναίκα πήγε να καθαρίσει τη μηχανή και διαμελίστηκε
Κύκλωμα πειρατείας: Τα ταξίδια στην Ευρώπη και οι γεμάτες θυρίδες