26 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Λάρισα: “Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα”


Ο Δήμος Κιλελέρ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κραννώνα, με θέμα «Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα». Θα μιλήσει ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Μποσνάκης.

Ο κ. Δ. Μποσνάκης είναι επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υλοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια κοινό ερευνητικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας, με σκοπό την ανασκαφική έρευνα, μελέτη και ανάδειξη της σημαντικής αυτής αρχαίας θεσσαλικής πόλης.

Η ομιλία θα επικεντρωθεί στη σύνθεση των παλαιότερων και πρόσφατων ευρημάτων από την περιοχή καθώς και στην παρουσίαση των προοπτικών που ανοίγονται από την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος για την αναβάθμιση και τη διασύνδεσή της με το υπόλοιπο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Κιλελέρ.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας με σημείο συγκέντρωσης το Δημοτικό Σχολείο Κραννώνα στις 7.00 μ.μ. Την εκδήλωση, υπό το φως της πανσελήνου, θα κλείσει μουσικό σχήμα με έντεχνα τραγούδια.

Source link

Facebook