30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας στον Μύλο του Παππά


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, o Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας, διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας στον Μύλο του Παππά, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου για μικρούς και μεγάλους, βιωματικά εργαστήρια και κατασκευές κούκλας.

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα προσκαλεί όλα τα παιδιά και τους υπόσχεται ότι ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου, θα ξετυλίξει τα μυστικά των πιο απίθανων παραμυθένιων πλασμάτων.

Πρόγραμμα
7-10 Σεπτεμβρίου 2023 στο Μύλο του Παππά
Βιωματικά Εργαστήρια και Κατασκευές Κούκλας
Πέμπτη 7/9
«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού… με τα μάτια της καρδιάς μας»
Βιωματικό εργαστήριο εμψύχωσης κούκλας και θεατρικού παιχνιδιού
Σε συνεργασία του Μουσείου Κούκλας με τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Noesis Project και της Ομάδας Έκφραση-Θεατρικό Παιχνίδι
Παρασκευή 8/9
«Τα τσαμπασίρια μας»
Ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας “Κατασκευάζουμε κούκλες με ό, τι έχουμε και δεν έχουμε και παίζουμε κουκλοθέατρο στο μεγάλο μας κουκλίστικο σκηνικό”. Σε συνεργασία του Μουσείου Κούκλας με τις Λέσχες Πολιτισμού Δ. Λαρισαίων.
Κουκλοθεατρικές παραστάσεις
Σάββατο 9/9
12.00 & 16.00 «Το παλιό σπίτι» ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΛΑ
Παραμυθάδες, ηθοποιοί, ομιλούσες κούκλες με μηχανισμούς, ξυλόγλυπτες κούκλες και μαριονέτες, πρωτότυπα σκηνικά .
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη ζωγραφική του Pablo Picasso και ζωντανεύει θεατρικά μέσα στα πλούσια ηχοχρώματα της κλασικής μουσικής.
Με την υποστήριξη της πρεσβείας της Δανίας.
17.30 «Εναέριες διαδρομές» Μαριονέτες Τζίκας
Σχοινοβάτες,ακροβάτισσες, πατινέρ, μάγοι και χορευτές, επιχειρούν ένα σάλτο στον κόσμο των θαυμάτων που ξεκινούν πάντα σαν επιθυμίες.
Ο εμψυχωτής Χρήστος Τζίκας, αναλαμβάνει τον ιδιότυπο ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των μαριονετών και των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη του σεναρίου.
19.00 «CIRCULUS» Σύμπραξη ομάδων ΜΑΝΙΒΕΛ και ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ
Τροχήλατη παράσταση δρόμου. Ένα τρίκυκλο ποδήλατο, μετατρέπεται σε τσίρκο, σκηνή κουκλοθέατρου με κούκλες άμεσου χειρισμού
20.00 «Μπενού» Μαριονέτες Τζίκας
Ο Μπενού είναι ένα μυθικό πουλί, ένα αρχετυπικό σύμβολο της αρχαίας Αιγύπτου που εμφανίζεται στις μυθολογίες και στους θρύλους της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Περσίας, των Βαλκανικών λαών και της Ελλάδας. Στην παράσταση γιγαντόκουκλας της σκηνής ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ, ο Μπενού ανοίγει ξανά τα φτερά του και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι επαναμάγευσης, ένα ταξίδι σε μνήμες, ιστορίες και μυστικά αιώνων μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου.
21.00 «Ειρήνη του Αριστοφάνη» Ομάδα Τρεις Λαλούν
Παραδοσιακό λαϊκό κουκλοθέατρο με γαντόκουκλες
Κυριακή 10/10
12.00 & 18.00 «Δαίδαλος και Ίκαρος» Κουκλο-θεατρική Ομάδα Αφού
Η ΑΜΚΕ MπαGάζια σε συνεργασία με την ομάδα «Αφού», στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» και υπό την
Αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν την πρωτότυπη pop up paper mechanics puppet theater performance για παιδιά. Η παράσταση, συνδυάζει εμψύχωση, αφήγηση και ζωντανή μουσική.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Source link

About The Author

Facebook