30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κακοκαιρία Daniel: Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Αθηνών-Θεσσαλονίκης – Η εναλλακτική διαδρομή


Κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός: «Ο Ε65 είναι ανοικτός. Η εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή. Το κύριο πρόβλημα ήταν το πλημμυρικό φαινόμενο που περιορίστηκε από τα 3 χιλιόμετρα σε 1 χλμ».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους στις επαρχιακές οδούς. Στη Λάρισα παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν στον Βόλο, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, την Αγιά, αλλά και η γέφυρα στο Κουτσόχερο.

Διαλυμμένοι δρόμοι, αποκομμένα 7 χωριά στην Καρδίτσα

Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Εικόνες καταστροφής και στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο ύψος του Δομοκού. Η μανία της κακοκαιρίας γέμισε τις ράγες με φερτά υλικά, ενώ σε αρκετά σημεία ξηλώθηκαν. Η αποκατάσταση τους θα γίνει σταδιακά, ενώ αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ, ανέφερε ότι «Η αποκατάσταση θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι άμεση μέσα σε λίγες εβδομάδες, 3 με 4, προσπαθούμε να δώσουμε μία μονή γραμμή από τον Δομοκό μέχρι την Λάρισα ώστε να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και αφού έχουμε κατασκευάσει και έχουμε δώσει σε κυκλοφορία την μονή γραμμή, μετά να ξεκινήσουμε να κάνουμε αποκατάσταση στην άλλη γραμμή».

Οι πολίτες επιλέγουν τα ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. Η εναλλακτική διαδρομή από Αθήνα που ακολουθείται διαρκεί περίπου 8 ώρες, περνάει από Πάτρα και Γιάννενα με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Κάποιοι θα χρειαστεί να μετεπιβιβαστούν από την Θεσσαλονίκη για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ η διάρκεια του ταξιδιού.

Καθώς η αποκατάσταση του οδικού δικτύου αναμένεται να διαρκέσει αρκετά εικοσιτετράωρα ακόμα, προβλέπεται δωρεάν διέλευση στα διόδια της Ιόνιας Οδού, του Ε65 και στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Η εναλλακτική διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα

Κακοκαιρία Daniel: Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Αθηνών-Θεσσαλονίκης – Η εναλλακτική διαδρομή

Για να ταξιδέψει κάποιος από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Κουντούρη, πρέπει να πάει μέχρι την Πάτρα, να περάσει τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου που είναι δωρεάν τα διόδια, να περάσει στην Ιόνια Οδό, να φτάσει μέχρι τα Γιάννενα και στη συνέχεια να μπει στην Εγνατία και να βγει στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Μαίρη Σκανδάλη, Νίκος Κουντούρης – Επιμέλεια: Άντζυ Κούκη

Σχετικά άρθρα:





Source link

About The Author

Facebook