2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Νέα Ευρωπαία επίτροπος της Βουλγαρίας η Ιλιάνα Ιβάνοβα


Το Ευρωκοινοβούλιο επικύρωσε την Τρίτη με ψήφους 552 υπέρ, 27 κατά και 51 αποχές τον διορισμό της Ιλιάνα Ιβάνοβα στο πόστο της νέας Επιτρόπου της Βουλγαρίας.

Η Ιβάνοβα θα αποτελέσει Ευρωπαία επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτροπής το επόμενο φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας πραγματοποίησαν κοινή ακρόαση για να αξιολογήσουν την καταλληλότητα της Ιβάνοβα να αντικαταστήσει τη Μαρία Γκαμπριέλ, η οποία παραιτήθηκε από το πόστο στις 15 Μαΐου για να γίνει αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Οι δύο επιτροπές αξιολόγησαν θετικά την υποψηφιότητα της Ιβάνοβα και ο διορισμός της επικυρώθηκε την Τρίτη έπειτα από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ιβάνοβα ήταν Ευρωβουλευτής από το 2009 έως το 2012. Από το 2013 είναι εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές για την υποστήριξη και την αναγνώριση, ιδιαίτερα όλους τους Βούλγαρους ευρωβουλευτές για τη βοήθειά τους. «Είμαι περήφανη που μπορούμε να συνεργαστούμε τόσο καλά», είπε.

Μιλώντας σε Βούλγαρους δημοσιογράφους, η Ιβάνοβα τόνισε υπάρχουν πολλή δουλειά και λίγος χρόνος για τις ευθύνες που θα αναλάβει. «Υπάρχει έλλειμμα περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στη χρηματοδότηση καινοτομιών στην Ένωση, αν θέλουμε να φτάσουμε τον στόχο του 3% του ΑΕΠ. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα προπορεύονται. Πρέπει να προσελκύσουμε αρκετή ιδιωτική χρηματοδότηση», υποστήριξε.Source link

About The Author

Facebook